SmartWare Solutions & SlimLabs bij TeamNL (RTL Z)

SmartWare Solutions heeft samen met hun partner SlimLabs, onderdeel van Root, een 3D model ontwikkeld waarin we op eenvoudige wijze, data (als ruimte/werkplekreserveringen, storingen, onderhoud, ruimte informatie, VHE beheer) vanuit SmartWare kunnen ontsluiten. Door de gebruiksvriendelijke interface en gunstige prijsstelling, vormt het 3D model een gemakkelijk te realiseren toegevoegde waarde op een SmartWare implementatie.

Een real-time 3D tool voor gebouw- en assetbeheer!

0f405c3b-b701-47de-a78b-f3b97e203d29

Momenteel is deze koppeling al uitgewerkt voor de KWIS module van SmartWare. Het is mogelijk om een KWIS melding (klacht, wens, informatievraag, storing) via het aanklikken van een ruimte te doen. De in die ruimte aanwezige inventarissen of installaties worden getoond en de gebruiker kan het betreffende object eenvoudig selecteren. Uiteraard komt deze melding rechtstreeks in nieuwsberichtSmartWare, en kan deze door de backoffice opgepakt worden. Niet alleen meldingen, ook gepland onderhoud wordt in het model getoond. Uitvoerende medewerkers hebben snel inzicht in de uit te voeren werkzaamheden en de locatie ervan.

Omdat SmartWare Solutions en SlimLabs geloven in de combinatie van een 3D BIM tool en een FMIS pakket, zal het aantal ‘apps’ alleen maar groeien. Denk hierbij aan ruimte/werkplekreserveringen, sleutelbeheer en legionellabeheer. Omdat SlimBuildings koppelingen heeft met andere systemen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld informatie van CO2- en temperatuursensoren te tonen in het model. Vervolgens kunnen correlaties ontdekt worden tussen de sensorinformatie en eventuele warmteklachten in SmartWare.

Zondag 23 oktober 2016 was onze collega Ivo Korteweg te zien tijdens de uitzending ‘Facility Management’ van het business programma TeamNL op RTL Z, waarbij hij een toelichting gaf voor deze oplossing.

Bekijk hier de uitzending!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ivo Korteweg via +31(0)33-3031089 of i.korteweg@smartwaresolutions.nl.

Of bezoek de website: www.smartwaresolutions.nl